Тренинг

Како да го тренирате вашето куче без поводник

Тренингот без поводник е важен поради многу причини, од кои една е безбедноста. Во текот на годината, кучињата исчезнуваат, а некои никогаш не се враќаат дома. Дури и ако не мислите дека ќе го користите многу, добро обучено куче со поводник може да ви помогне да избегнете несреќи. Може да започне уште кога ќе го донесете вашето кученце дома и тоа е одличен начин да го контролирате неговото однесување без поводник. Вежбањето на вашето куче без поводник е темелна работа и...

Прочитај повеќе...

Како да тренирате возрасно куче – да престане да моча и кака дома

Може да има различни причини зошто возрасно куче претходно не било тренирано во нокшир. Можеби сте стекнале куче кое отсекогаш се чувало надвор. И не знае да не мочка и кака во куќата. Без разлика која е причината, важно е да знаете како да возите возрасно куче. Со оглед на тоа што вашето домашно милениче сигурно може да се тренира во нокшир, со време и трпение. Тренингот на возрасно куче во куќата не се разликува од дресирањето кутре. Разликата е само во...

Прочитај повеќе...