Заби

Совети како да ги одржувате забите на вашето куче здрави и чисти

Родителите со крзно често ја занемаруваат добрата дентална хигиена. Но, со соодветна грижа за забите, вашето домашно милениче може да избегне многу здравствени проблеми. Пародонталната болест може да доведе до болни апсцеси и системски инфекции низ целото тело на вашето куче. Функции на Boost Bites на вестите Освен четкање, можете да направите многу други работи за да постигнете здрави заби за вашето куче. Продолжете да читате за да дознаете повеќе! Четкање секој ден Повеќето кучиња не го сакаат ова, но четкањето е златен стандард...

Прочитај повеќе...