Домашен тренинг

Како да тренирате возрасно куче – да престане да моча и кака дома

Може да има различни причини зошто возрасно куче претходно не било тренирано во нокшир. Можеби сте стекнале куче кое отсекогаш се чувало надвор. И не знае да не мочка и кака во куќата. Без разлика која е причината, важно е да знаете како да возите возрасно куче. Со оглед на тоа што вашето домашно милениче сигурно може да се тренира во нокшир, со време и трпение. Тренингот на возрасно куче во куќата не се разликува од дресирањето кутре. Разликата е само во...

Прочитај повеќе...