Основен тренинг

Како да го тренирате вашето куче без поводник

Тренингот без поводник е важен поради многу причини, од кои една е безбедноста. Во текот на годината, кучињата исчезнуваат, а некои никогаш не се враќаат дома. Дури и ако не мислите дека ќе го користите многу, добро обучено куче со поводник може да ви помогне да избегнете несреќи. Може да започне уште кога ќе го донесете вашето кученце дома и тоа е одличен начин да го контролирате неговото однесување без поводник. Вежбањето на вашето куче без поводник е темелна работа и...

Прочитај повеќе...